Raif Karvan
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. LİDERLİK DURUŞU-4

LİDERLİK DURUŞU-4

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LİDERLİK DURUŞU-4

(GÖRÜNÜM)

Lider duruşunda dördüncü özellik görünümdür. Liderin dış görünümü karşı tarafta yaratacağı etkinin %60’ını oluşturur. 

Liderin görünüm duruşunda ilk adım bakımlı görünmektir.

Liderin görünümü şatavatlı ve gösterişli olmamalıdır. Temiz ve bakımlı olmalıdır. Abartıya kaçmamalıdır. Sadelik ve doğallık her zaman güven verir. Kendisine özenli olmalıdır.     

Liderin görünüm duruşunda ikinci adım sesin gücüdür.

Lider diksiyon konusunu ihmal etmemelidir.Tonlama ve artikülasyonu mutlaka ögrenmeli ve uygulamalıdır.Bu konuda eksiklikleri varsa eğitim almalı ve uygulama çalışmalarına katılmalıdır.Etkili iletişim teknikleri eğitimi, ilişki yönetiminde hüsrana uğranmaması için önemlidir..

Liderin görünüm duruşunda üçüncü adım beden dilidir.

Lider bedeni ne diyor fark etmelidir. Bedeniyle söylemi uyuşmalıdır. Mesajlarını beden diliyle güçlendirmelidir. Ama asla biri gibi olmaya çalışmamalıdır. Kendi beden dilini yaratmalı veya keşfetmelidir. Beden dilini uygularken güvenli ve doğal bir şekilde hareket etmelidir. Samimi ve şeffaf olmalıdır.

Liderin görünüm duruşunda dördüncü adım göz temasıdır.

Göz teması insanlarla konuşurken en az %60 oranında kurulmalıdır. Göz teması kurmadan konuşan birisi ya yalan söylüyordur ya da fikrine ve kendine güveni yoktur.

Lider baskıcı olmadan güçlü iletişim kurmak durumdadır.

Liderin görünüm duruşunda beşinci adım uygun stildir.

Liderin giyimi uygun olmalı ve onun görünümüne giyim stili uymalıdır. Ortamın ruhuna göre giyimi sade veya iddialı olabilir. Lider kendine uygun tarzı belirlemelidir. Mesajına ve rolüne uygun şekilde giyinmesini bilmelidir.

Kendine özgü giyim tarzı olan liderler olarak; Whiston Churcill, Yaser Arafat, Fiedel Kastro,Mahatta Gandi’yi sayabilirim. En mükemmel giyim tarzı olan Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ruhu şad olsun. Bu yazı dizimdeki tüm özellikleri taşıyan yegane kişidir..

Sağlıkla Kalın!

Mehmet Raif

LİDERLİK DURUŞU-4
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Haberite.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!